PURTICI

Z E P A
 
PortalPortal  HomeHome  GalleryGallery  CalendarCalendar  Kako koristiti ovaj Forum?Kako koristiti ovaj Forum?  TražiTraži  Lista članovaLista članova  Grupe korisnikaGrupe korisnika  RegistracijaRegistracija  LoginLogin  

Share | 
 

 Donacija brata iz Svicarske

Go down 
AutorPoruka
Guest
GostKomentarNaslov komentara: Donacija brata iz Svicarske   Wed Aug 27, 2008 4:42 pm

Donacija brata iz Svicarske 16,08,2008g,

Poslanik s.a.v.s., je rekao: “Svakoga dana na Zemlju sidju dva meleka od kojih jedan moli Allaha; Boze moj povecaj onome ko daje, a drugi moli; Boze moj umanji onome ko ne daje”.Od brata iz Švicarske koji je poslao novac po Hajdarević Enezu ukupno 950 KM s ciljem pomoći povratničkoj populaciji izvršena je podjela jednog dijela sredstava. Ostatak će se podijeliti kada saznamo za najteže slučajeve a sve u sklopu naših aktivnosti koje sprovodimo u Podrinju. Novac je bio namijenjen prevashodno za djecu bez oba roditelja, ali pošto takvih nema među povratnicima osim jedan slučaj u Sebiočini Opština Milići, novac smo dijelili na najugroženije kategorije povratničke populacije.Ćerimović Edin iz Sebiočine Opština Milići je dobio 200KM. Majka mu je poginula 1992 godine a otac padom Srebrenice 1995 god. Živi u Sebiočini sa djedom i dvije tetke. «Udjeljujte iz onoga sto vam On stavlja na raspolaganje ». (Al-Hadid:7)
“Primjer onih koji trose svoj imetak na Allahovom putu je kao primjer jednog zrna iz kojeg nikne sedam klasova a u svakom klasu ima stotinu zrna, Allah povecava kome hoce, Allah je neizmjerno dobar i zna sve”.Handžić Amira sa Osmača Opština Srebrenica je dobila 100 KM. Živi sa majkom Memnunom i dvije sestre, otac joj je preselio na ahiret prije šest mjeseci. Amira je bolesna i nepohađa osnovnu školu. "Onaj ko se sasvim preda Allalu, a uz to čini dobra djela, uhvatio se za najčvršćri vezu. Allahu se na koncu sve vraća."
(Kuran, Lukman, 22.) “Oni koji vjeruju u gajb, (nevidljivo), koji redovno namaz obavljaju i koji od onoga cime smo ih opskrbili drugima udjeljuju”. (El-Bekare, 3)Kostijerevac Adnan iz Novog Sela je dobio 100 KM. Živi sa nenom u Novom Selu Opština Zvornik. Otac ga napustio prije 9 godina i nikad se više nije javio. Majka mu živi sa bratom Jasminom u Kalesiji.
Kaže Allah, dž.š., u 10. ajetu Ez-Zumer:

"Reci: "O robovi moji koji vjerujete, bojte se Gospodara svoga! One koji na ovom svijetu dobra djela budu

činili čeka nagrada, a Allahova zemlja je prostrana; samo oni koji budu strpljivi biće bez računa nagrađeni,,,
Rizvić Zlatija iz Kamenice Opština Zvornik je dobila 100KM. Učenik II razreda srednje škole u Zvorniku. Živi sa roditeljima i bratom. Otac nezaposlen i bolestan (problem sa sluhom) Bave se poljoprivredom. “Tako Mi vremena!Zaista su svi ljudi na gubitku.Osim onih koji vjeruju i dobra djela čine i koji preporučuju drugima istinu i koji preporučuju drugima strpljenje. ” (Al-Asr, 1-3.)

Ova vijest će biti dopunjena kada se podijeli ostatak novčanih sredstava. Neka Uzvišeni Allah nagradi one koji su uložili svoja sredstva i trud za pomoć najugroženijim podrinjcima.

Pripremio tim udruzenja;Hadzija Senad Omerovic i administrator
Na vrh Go down
Guest
GostKomentarNaslov komentara: Re: Donacija brata iz Svicarske   Thu Aug 28, 2008 6:07 am

Es-selamu alejkum braco i sestre ,evo i jedno krace obracanje od Hf,Huseina Cajlakovica koji ce ujedno i biti gost u Americi za vrijeme mjeseca Ramazana
,video je pripremio tim udruzenja ''Prosvjetitelj''


Na vrh Go down
Guest
GostKomentarNaslov komentara: Donacija povratnicima od hadži Behaije i njegove supruge   Thu Aug 28, 2008 9:12 am

Donacija povratnicima od hadži Behaije i njegove supruge

U periodu od 28.07.-do 30.o7.2008.godine izvršena je podjela odjeće, obuće i nekih kućnih aparata povratnicima u Srednje Podrinje. Zato vi koji imate dušu govorite istinu da biste bili zdravi. „Držite se istine, jer istina upučuje na dobročinstvo, a dobročinstvo vodi čovjeka u Džennet..." - kaže Alejhisselam.Da Allah podari lijepi Dzenet porodici Hukic na ovom dobrocinstvu [dobro djelo]Amin,,,,,


Donaciju su urućili hadžija Behaija i njegova supruga Behka Hukić. A istu je preuzelo Udruženje "Prosvjetitelj-Muallim" i izvršilo podjelu u Srednje Podrinje po općinama. Pomenuta sredstva su sa svojim vozilom dopremili iz Njemaćke, a za koja se može reći da su veoma kvalitetna. Behaija i Behka su rodom s Osmaća, i nije im ovo prvi humani gest, do sada su mnogo pomogli povratku u Podrinje, a posebno treba izdvojiti to da su u svoje selo Osmaće, svojim sredstvima izgradili munaru na džamiji koja je finansiski mnogo koštala. Pošto su Behaija i njegova supruga Behka obavili i petu dužnost, odlazak na Hadždž, molimo dragog Boda da im ukabuli i uveća nafaku. Da Allah dž.š. nagradi sve ljude dobre volje i uveća im nafaku na ovom i budućem vjećnom životu.

Jedna mala poruka svim Bosnjacima ;Naša je obaveza da prepoznamo razliku između istine i laži te da podržimo istinu. Također, naša je dužnost da na svaki način širimo povjerenje među sobom i snažimo iskren međusobni odnos, jer jedino tako možemo svi zajedno uspjeti na ovome svijeti i nadati se spasu na drugome svijetu.

Naše stanje mnogo više ovisi o našem unutarnjem povjerenju koje treba da se temelji na istini i međusobnoj iskrenosti, nego o njihovom vanjskom pritisku. Vremena se mijenjaju, pa tako i uvjeti našeg opstanaka i napredaka. Mijenja se i karakter našeg junaštva. Danas je junak onaj koji umije zbližiti braću do zajedničkog cilja, koji zna širiti povjerenje među braćom tako da smo svi jaći na putu istine i pravde. Nije danas junak onaj koji razdvaja braću, koji širi nepovjerenje među nama.

Niko ne zna koliko će naša borba za slobodu i dostojanstvo da traje, ali svi treba da znamo da onoliko koliko bude istine u nama i iskrenosti među nama, toliko će biti i slobode i dostojanstva u našem narodu i našoj domovini.

Allahu Svemoćni, osnaži nas istinom i osposobi nas iskrenošću u međusobnom odnosu!

Allahu Sveznajući, pouči nas da znamo razlikovati istinu od laži!

Allahu Milostivi, obaspi nas bratskim povjerenjem kojim se postiže uspjeh na ovome svijetu i spas na drugome svijetu! Amin!Pripremio ;tim udruzenja ''Prosvjetitelj''

ovo su neke od slika podjele paketa.Na vrh Go down
Admin
Admin
avatar

Broj postova : 355
Registration date : 2008-05-28

KomentarNaslov komentara: Druzenje i upoznavanje djece Podrinja   Sun Aug 31, 2008 5:04 pm

Druzenje i upoznavanje djece Podrinja

Es-selamu alejkum,
U organizaciji humanitarne organizacije Muslim Aid 27.08.2008 godine održano je druženje i upoznavanje djece povratnika u Srebrenici, a koje stipendira ova organizacija. Cilj ovog okupljanja je bio da se djeca upoznaju o onome što se dešavalo na ovom području u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu.
Iz protokola toga dana izdvajamo istorijski čas,dokumentarni film, podne namaz i obilazak ljekovitih voda Gubera. Veliki broj djece je po prvi put u Srebrenici, tako da im je ovo bio nesvakidašnji događaj koji će dugo pamtiti. Na kraju ovog druženja djeci su podijeljene torbe i školski pribor za predstojeću novu školsku godinu.


Autor ;Senad Omerovic
Na vrh Go down
Vidi profil korisnika http://purtici.myrealboard.com/portal.htm
Admin
Admin
avatar

Broj postova : 355
Registration date : 2008-05-28

KomentarNaslov komentara: Pomoc samohranim majkama i djeci bez oba roditelja   Tue Sep 02, 2008 10:30 pm

Pomoc samohranim majkama i djeci bez oba roditelja

18,07,2008 - Es Selamu alejkum ve rahmetullahi

Svaka zahvala pripada samo Uzvisenom Allahu, koji se brine za svakog roba Svoga, opskrbljuje ga odakle se I ne nada, neka je Selam na naseg Poslanika Muhammeda, sallallaha alejhi ve Sellem, od kojeg se prenosi da je rekao:”Covjek nece upotpuniti svoj iman, sve dok ne bude kadar udjeljivati makar I iz male imovine, biti pravedan prema sebi I siriti selam”Nena Smajic Jasenovka istinski povratnik u opstinu Srebrenica zivi sa kcerkom u kuci koja je dosta pretrpjela ratna razaranja i koja jos uvijek sa spoljasnje strane na sebi nosi oziljke od gelera koji zimi stvaraju jos vecu hladnocu .Ove godine 11,jula ,2008 u Potocarima halalila se od svog sina [jedinka]i unuka koji je imao 14 godina 1995g,sto su cetnici na najsvirepiji nacin ubijali .

I.Osmanovic koji trenutno boravi u SAD-a je ove godine boravio u BiH-i urucio porodicni prehrambeni paket porodici Smajic u vrijednosti od 70,ooKM.Radost se nije mogla sakriti na njenom licu i suze su potekle niz staro iznemoglo lice majke-muslimanke .

Takodze tokom boravka u BiH-i brat I.Osmanovic je donirao 50,ooKM udruzenju dzemata iz Vogosce ''Prijatelji Bosne'' Tempo-koji prikupljaju pomoc za majku Semsu Jasarevic samohranu majku sa petero djece.http://prosvjetitelj-muallim.org/www.prijateljibosne.com.ba,[klikni na link],a svima preporucujemo da posjete i stranicu od udruzenja www.prijateljibosne.com.ba ..

Djeci studentima iz Podrinja bez oba roditeljima takodze je urucena novcana donacija u iznosu od 100.ooKM,[U toku rata, od aprila 1992. do augusta 1995. godine, u Srebrenici je bez oba roditelja ostalo čak 527 djece!.. .Imena na insistiranje djece bez oba roditelja nece biti objavljena ,a mozete posjetiti i sajt o djeci bez oba roditelja www.djeca-srebrenice.infou nastavku pogledajte slikovit materijal;

Preuzeto sa :
http://www.prosvjetitelj-muallim.org
Na vrh Go down
Vidi profil korisnika http://purtici.myrealboard.com/portal.htm
Sponsored content
KomentarNaslov komentara: Re: Donacija brata iz Svicarske   

Na vrh Go down
 
Donacija brata iz Svicarske
Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
PURTICI :: "rad udruzenja Prosvjetitelj''iz Srebrenice-
Idi na: