PURTICI

Z E P A
 
PortalPortal  HomeHome  GalleryGallery  CalendarCalendar  Kako koristiti ovaj Forum?Kako koristiti ovaj Forum?  TražiTraži  Lista članovaLista članova  Grupe korisnikaGrupe korisnika  RegistracijaRegistracija  LoginLogin  

Share | 
 

 Iftar u Hartfordu USA

Go down 
AutorPoruka
Guest
GostKomentarNaslov komentara: Iftar u Hartfordu USA   Thu Sep 04, 2008 3:52 pm

Iftar u Hartfordu USA [foto]

Es-selamu alejkum ,dana septembra 02.2008/1429 g,u ponedjeljak je u prostorijama Islamskog Kulturnog Centra Bosnjaka u Hartfordu USA uprilicen Iftar za postace .Rekao je Allahov Poslanik: “Ko nahrani postača imat će istu nagradu kao on, a to neće umanjiti ništa od postačeve nagrade“.U nastavku pogledajte par foto zapisa sa Iftara.
U Muslimovom rivajetu stoji: "Svaki se čovjekov posao višestruko nagraduje; dobro djelo nagraduie se desetorostruko, do sedam stotina puta, a Allah Uzvišeni rekao je: 'Osim posta, on je Moj i Ja za njega nagradujem, on ostavlja svoje strasti i hranu radi Mene. Postač ima dvije radosti: radost kod iftara i radost kod susreta sa Svojim Gospodarom. Zadah njegovih usta bolji je kod Allaha od mirisa miska."
(Muttefekun alejhi)

Sehl bin Sa'd, r.a., prenosi od Vjerovjesnika, s.a.v.s., da je on rekao: "U Džennetu imaju vrata koja se zovu Rejjan. Na njih će ući postači na Sudnjem danu i više niko osim njih. Reći će se: 'Gdje su postači?' Oni će ustati i na njih niko drugi neće ući, osim njih. Kada oni udu, ona če se zatvoriti i niko više na njih neće ući."
(Muttefekun alejhi)

Od Ebu-Seida el-Hudrija, r.a., prenosi se da je AUahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Nema nijednog roba koji posti dan na Allahovom putu, a da Allah neće tim danom udaljiti njegovo lice od vatre sedamdeset harifa (koliko se proputuje za sedamdeset godina)."(Muttefekun alejhi)

Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Vjerovjesnik, s.a.v.s., rekao: "Ko posti ramazan, vjerujući i nadajući se (nagradi), oprošteni su mu (mali) grijesi koje je do tada počinio."
(Muttefekun alejhi)

On, r.a., također prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Kada dode ramazan, otvaraju se dženetska vrata, zatvaraju se džehenemska, a šejtani se vezuju (u lance)."
(Muttefekun alejhi)
Pripremio tim udruzenja;;

Okupljanje za Iftar

Na vrh Go down
 
Iftar u Hartfordu USA
Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
PURTICI :: POCETNA STRANICA :: ARHIVA-
Idi na: